علی لاریجانی در جریان سفر به استان فارس ظهر امروز (سیزدهم مهرماه) در نشست شورای ادرای شهرستان اقلید گفت: حجم زیاد امور دیوانی باعث رکود در کار می شود، ضمن اینکه برخی مقررات نامناسب در امور دیوانی وجود دارد؛ بنابراین باید مقررات بهینه شود.
مصوبات مجلس برای تسهیل فضای کسب و کار به طور دقیق اجرایی نشده است
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سه سال گذشته برای تسهیل فضای کسب و کار و برای خروج از رکود، مجلس مصوباتی داشته اما این مصوبات به طور دقیق اجرا نشده و فعالان اقتصادی کشور نیز به این موضوع اشاره دارند. به طور مثال در بحث های تامین اجتماعی وموضوع ارتباط دانشگاه و صنعت باید بررسی هایی صورت گیرد.
دکتر لاریجانی افزود: در برنامه ششم توسعه شرایط برای تسهیل سرمایه گذاری فراهم شده است؛ البته اگر پیشنهاداتی در این رابطه وجود دارد، باید برای بررسی ارائه شود.
وی تصریح کرد: اینکه عنوان می شود تولید ثروت وجود دارد اما در توزیع آن مشکل است، باید در این راستا حرف روشنی پایه کار باشد؛ البته مالکیت باید مورد حمایت همه باشد و نباید بحث در این رابطه از اول شروع شود.
مشکلات اقتصادی با صدور بخشنامه حل نمی شود
رئیس نهاد قانونگذاری افزود: باید زمینه برای فعالیت و سرمایه گذاری در کشور فراهم شود و در کارهای تولیدی مسابقه وجود داشته باشد، چرا که تنها با صدور بخشنامه مشکلات حل نمی شود.
دکتر لاریجانی گفت: از لحاظ منابع مالی در کشور محدودیت وجود دارد، بنابراین باید در تعیین اولویت ها دقت صورت گیرد. به طور مثال اینکه گفته می شود در این شهر چند دانشگاه دیگر احداث شود، قابل تأمل است؛ به دلیل اینکه در حال حاضر تعداد تحصیلکرده های بیکار بالا است.
وی خاطرنشان کرد: دلیلی ندارد در توزیع منابع غیرشهرها فرق گذاشته شود به دلیل اینکه تمامی مسئولان برای توسعه کشور تلاش می کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش تکمیل آزادراه اصفهان ـ اقلید ـ شیراز در توسعه منطقه گفت: بنده از یکی از مسائل کشور مانند مشکلات بازنشستگان و دیگر امور اطلاع دارم، اما تمامی مسئولان باید با اتحاد تلاش کنند مشکلات حل شود و زمینه سرمایه گذاری بیشتر فراهم شود و دراین راستا برگزاری همایش بین المللی که فرصت های سرمایه گذاری استان فارس را تعریف کند، می تواند در جذب سرمایه های داخلی و خارجی مفید باشد.
برای توسعه کشور باید از سرمایه گذاری مردمی استفاده کرد
دکتر لاریجانی ادامه داد: برای توسعه کشور باید از سرمایه گذاری های مردمی استفاده کرد، چرا که منابع مالی کشور لایتناهی نیست و نباید فراموش کرد که در سال گذشته 90 درصد بودجه صرف هزینه های جاری شد و 10 درصد آن که حاصل از فروش اوراق مشارکت بود، به بخش عمرانی اختصاص داده شد که البته موضوع انتشار اوراق مشارکت نیز مسائل خاص خود را دارد و تنظیم آن معضلاتی برای سیستم بانکی می تواند ایجاد کند.
وی افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه باید بخش اداری کشور کوچک شود و روی جذب سرمایه گذاری تلاش بیشتر صورت گیرد.
رئیس نهاد قانونگذاری تصریح کرد: در کشور موضوع آمایش سرزمین به صورت دقیق وجود نداشته، به عبارت دیگر سند آمایش سرزمینی در سطح ملی وجود ندارد و این موضوعات باعث شده نگرانی هایی برای توزیع عادلانه منابع به وجود آید.
دکتر لاریجانی ادامه داد: خوشبختانه مطلع شدم که در سطح استان ها سند آمایش سرزمینی تهیه شده و به زمان لازم است تا در سطح ملی این سند پایش شود که اگر در استان فارس این سند آمایش سرزمینی تهیه شده باشد، گام رو به جلویی است.
وی همچنین افزود: سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده سند آمایش سرزمینی در سطح استان ها در حال تکمیل بوده است و باید در سطح ملی سامان یابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در مجموع ضعف هایی در بخش مدیریت وجود داشته اما نقاط مثبتی نیز وجود دارد و فضا برای روابط دیپلماتیک سامان بهتری یافته که می تواند فضا را برای جذب سرمایه گذاری بهتر کند.
دکتر لاریجانی اظهار کرد: استان فارس به طور طبیعی از جاذبه هایی برخوردار است، بنابراین باید تلاش شود تا سرمایه ها جذب شود و آبادانی این مناطق را در پی داشته باشد.
تکیه بر روی صنایع آب بر به مصلحت کشور نیست
وی ادامه داد: تکیه بر روی صنایع آببر در مناطقی که با کمبود منابع آبی روبرو هستند، به مصلحت کشور نیست؛ به طور مثال باید در شهرستان اقلید روی تقویت صنایع تکمیلی و بخش کشاورزی کار شود چرا که بر اساس پیش بینی ها، منطقه ما خشک تر می شود؛ بنابراین باید در استفاده بهینه از آب دقت شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: پیگیر رفع مشکلات شهرستان اقلید که در این جلسه بیان شد، هستم و در خصوص مسئله تأخیر در خرید گندم به وزیر جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه توصیه لازم را خواهم داشت و امیدوارم در آینده وضعیت کشور مطلوب شود.
لاریجانی در اقلید:
آمایش سرزمینی کشور دقیق نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم تسهیل سرمایه گذاری در کشور گفت: سند آمایش سرزمینی باید در سطح ملی تهیه شود.