شهرستان اقلید و توسعه

واقع شدن بین دو قله سر به فلک کشیده دنا و بل در مسیر رشته کوه زاگرس و مرکز دایره ای که محیط آن را با شعاع حدود یکصد کیلومتر، قطب های گردشگری کم نظیر و جهانی فارس، اصفهان، یزد و کهگیلویه و بویراحمد فرا گرفته است، این شهرستان را در موقعیتی ممتاز به لحاظ زمینه های سرمایه گذاری در ارائه خدمات گردشگری طبیعی در مقیاس منطقه ای و ملی قرار داده است.

وجود سه جامعه شهری، روستایی و عشایری با فرهنگ و گرایش های متفاوت بویژه حضور دو ایل بزرگ قشقایی و خمسه، مینیاتوری از تنوع قومی و فرهنگی با جاذبه ای بی بدیل گردشگری فراهم نموده است.

عشق به اهل بیت و اعتقاد به قرآن کریم تا آنجا که شهرستان اقلید مفتخر به نام مبارک امام زمان (عج) و قدمگاه امام رضا (ع) گردیده است از دیگر جلوه های معنوی شهرستان است.

غفلت برنامه ریزان و دست اندرکاران از جنبه های آمایش و منطقه ای از یک سو و دور ماندن این شهرستان از راهها و مسیرهای اصلی موجب معطل ماندن این ظرفیت عظیم اقتصادی و فرهنگی گردیده است.

اگر چه این ثروت عظیم ناشناخته و بلا استفاده مانده، اما این وضعیت با در نظر گرفتن اینکه منطقه به لحاظ طبیعت و فرهنگ بکر و دست نخورده باقی مانده، فرصتی استثنایی را در اختیار مردم و مسئولین شهرستان قرار داده است تا با نگاهی جامع و دور اندیشانه، چشم انداز توسعه شهرستان را با تکیه بر دو عنصر کلیدی تعادل و مزیت بنا نهاده و از برخوردهای سطحی و سلیقه ای که ممکن است به توسعه متوازن و پایدار شهرستان نینجامد، پرهیز نمایند.

اتفاقات تحول آفرین و تاریخی مانند عبور جاده طریق الرضا و راه آهن یزد اقلید یاسوج / اصفهان اقلید شیراز، شهرستان ما را در آستانه تحولات بزرگ اقتصادی و فرهنگی قرار داده است  و این شهرستان به چهار راه و مرکز  شمال جنوب و شرق غرب ایران اسلامی عزیز تبدیل شده است

شناخت درست و مطالعه دقیق پیامدهای این طرح های مهم از اولویت های امروز ماست، بی توجهی به ظرفیت های کم نظیری که این طرح ها و موقعیت ها در اختیار شهرستان قرار می دهند می تواند خسارت جبران ناپذیر فرهنگی و تخریب طبیعت زیبای منطقه را نیز در پی داشته باشند.

طریق الرضا و راه آهن به مثابه رایحه ای از بهشت این قابلیت را دارد که علاوه بر ثروت آفرینی و بالا بردن سطح درآمد مردم موجب توسعه تعاملات فرهنگی و باورهای دینی مردم و باز شناساندن قابلیت های فرهنگی شهرستان به زائران امام هشتم (ع) گردد.

تدوین سند توسعه شهرستان اقلید در چنین مقطع زمانی، اقدامی تاریخی، مسئولانه و پاسخی شایسته به نیازهای اساسی مردم در این دوره خاص از حیات اقتصادی اجتماعی ماست.

در این سند تلاش شده است تا مزیت ها و محدودیت های شهرستان در 5 محیط طبیعی، فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، نهادی و مدیریتی و همچنین سیاسی، امنیتی و قضایی مورد بررسی قرار گرفته و چشم انداز آینده شهرستان با در نظر گرفتن مزایا و محدودیت های بومی استخراج و تدوین شده است.

در تدوین این سند که بمدت دو سال به طول انجامیده است تحصیل کردگان، مدیران، کارشناسان و نمایندگان ادوار مجلس همکاری داشته اند.

هدف اصلی از تدوین سند توسعه شهرستان، گفتمان و تمرکز قوای فکری منطقه بر پتانسیل های اصلی و استراتژی توسعه به جای کارهای روزمره و اقدامات سطحی است. امید داریم با همگرایی و همدلی در به انجام رساندن این فرآیند خطیر توفیقات الهی قرین زحمات همگان باشد.

با احترام - داود مسعودی

Masoudi@Eqlid.com