کشاورزان اقلید در انتظار کود برای زمین هایشان
به گزارش شیرازه، شهرستان اقلید یکی از قطبهای کشاورزی استان فارس و کشور است که شغل بیش از 80 درصد از مردم آن، کشاورزی و دامداری است.
وضعیت مناسب آب و هوایی و وجود قناتها و چشمهسارها و منابع طبیعی، ظرفیت مناسبی برای اشتغال مردم این شهرستان ایجاد کرده بود که متأسفانه طی چند سال گذشته به واسطه خشکسالی و بحران کمآبی، این پتانسیلها از بین رفت و مردم گرفتار مشکلات بسیاری درزمینهی اشتغال، اقتصاد و معیشت شدند.
در حال حاضر، کشاورزان این منطقه گرفتار مشکلات دیگری نیز هستند که یکی از آنها، کمبود کود شیمیایی است.
با توجه به آغاز فصل کشت، نیاز به کود "اوره" یکی از مسائل اصلی کشاورزان و تأمین آن بر عهده جهاد کشاورزی و شرکتهای تعاونی است که متأسفانه عدم وجود آن، مشکلات بسیاری برای آنها به وجود آورده و انتقادات و گلایه کشاورزان را در فضای مجازی و حقیقی شهرستان اقلید به دنبال داشته است.
یکی از کشاورزان در گفتگو با شیرازه می گوید: قطعی آب و خشکسالی مشکلات زیادی را برای ما به وجود آورده و اکنون با کمبود و افزایش قیمت کودهای کشاورزی؛ کشاورزان باید متحمل خسارات بیشتری شوند.
وی ادامه می دهد: شغل بسیاری از مردم روستا کشاورزی است و اگر این منبع در آمدی هم قطع بشود آسیب های زیادی به خانواده های ما وارد می شود.
مدیر جهاد کشاورزی اقلید در گفتگو با شیرازه در رابطه با این مشکل می گوید: افزایش قیمت کود اوره توسط پتروشیمیها علت اصلی بروز این مشکل است.
آرش خسروانی خاطر نشان می شود: پتروشیمیها خصوصی هستند و اکنون بهصورت همزمان تصمیم به بالا بردن قیمت کود اوره گرفتند، بهطوریکه پیشنهاد افزایش حداقل حدود 10 هزار تومانی قیمت هر کیسه 50 کیلویی کود اوره داده شد و تا زمانی که به دست کشاورز برسد افزایش قیمت بیشتری خواهد داشت.
وی ادامه می دهد: با توجه به اینکه در پیک مصرف اوره در کشت صیفیجات قرار داریم، وزارت جهاد کشاورزی با این افزایش قیمت موافقت نکرد و هماکنون، عملاً خرید و فروشی صورت نمیگیرد.
خسروانی با اشاره به گلایهها و انتقادات کشاورزان از جهاد کشاورزی و تعاون روستایی می گوید : برخی از شرکتهای تعاونی ما از حدود یک ماه پیش کود اوره خریداری و حتی قیمت آن را نیز پرداخت کردند اما نهتنها کودی دریافت نشد بلکه پولهای واریزی آنها بازگردانده شد.
وی تصریح می کند : در این زمینه کمکاری از طرف شهرستان صورت نگرفته است و حتی بسیاری از شرکتهای تعاونی کود شیمیایی خریداری کردند اما حمل و ارسال نمیشود.
با توجه به نقش مؤثر روستاییان و کشاورزان در اقتصاد کشور و توقع آنها از مسؤولان در رسیدگی به مسائل و مشکلات آنها لازم است فکری به حال رفع این مسئله شود.