سلامت آب شرب «بکان» در هالهای از ابهام

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، روستای «بکان» شهرستان اقلید با 400 خانوار هنوز زیرپوشش آب و فاضلاب روستایی نیست و آبفای روستایی نظارت مستقیم بر این روستا ندارد.
محمدعلی گودرزی، دهیار روستای «بکان» در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه آب آشامیدنی این روستا از طریق سه چشمه تامین میشود، میگوید: لولهکشی آب این روستا مربوط به 43 سال پیش است و هیچ کدام از منازل این روستا کنتور آب ندارد.
وی با بیان اینکه با توجه به خشکسالی و کمبود آب چشمههای تامین کننده آب آشامیدنی این روستا در حال خشک شدن است و نیاز است که برای تامین آب، این روستا تحت پوشش آبفا روستایی قرار بگیرد، میافزاید: مجوز حفر یک چاه آب به عمق 200 متر نیز به این روستا داده شده و تاکنون 170 متر از این چاه حفر شده است.
دهیار روستای «بکان» با بیان اینکه اداره آبفا روستایی ادامه حفر و تجهیز این چاه را منوط به نصب کنتور آب در 50 درصد منازل این روستا کرده است، میگوید: اهالی روستا باید کنتور آب را خریداری و در منازل خود نصب کنند تا کار تجهیز این چاه هر چه سریعتر به اتمام برسد زیرا با توجه به عدم کلرزنی بهداشت آب شرب این روستا در خطر است.
به اعتقاد کارشناسان بهداشت هیچ تضمینی بر سالم بودن آبهای فاقد کلرزنی وجود ندارد و هر لحظه امکان آلوده شدن آب وجود دارد. از سویی نیز تحت پوشش قرار گرفتن روستاها برای آبفای روستایی هزینهبر است و انتظار میرود که مردم با خودیاری به تسریع در این امر کمک کنند.
به گفته گودرزی تحت پوشش قرار گرفتن روستای «بکان» توسط آبفای روستایی اولین و آخرین مشکل این روستا نیست و این روستا در کنار این با مشکلاتی مانند عدم آسفالت راه دسترسی روستا، عدم گازکشی، عدم تکمیل پارک محلی، عدم آنتندهی تلفن همراه، عدم تکیل سالن ورزشی، کمبود امکانات بهداشتی، نواسانات ولتاژ برق و غیره روبهرو است.
مصائب عدم آنتندهی تلفن و اینترنت در عصر ارتباطات
وی با بیان اینکه اپراتور ایرانسل در این روستا هیچ گونه پوششدهی ندارد، میگوید: تلفن همراه اول در این روستا آنتندهی ندارد و مسئولان مخابرات قول مساعد دادهاند که تا 6 ماهه نخست سال 97 این مشکل برطرف شود.
دهیار روستای «بکان» با بیان اینکه اهالی این روستا به دلیل عدم آنتندهی همراه اول و ایرانسل از تلفنهای GSM استفاده میکنند که تنها تا شعاع مشخصی آنتندهی دارد، میافزاید: این روستا مجهز به فیبر نوری نیست و اهالی روستا به اینترنت نیز دسترسی ندارند.
وی با اشاره به عدم تکمیل تنها سالن ورزشی روستای «بکان»، میگوید: این سالن برای سیستم تهویه، سیستم گرمایشی و تامین برق نیاز به 12 میلیون تومان اعتبار دارد که متاسفانه این اعتبار تاکنون تامین نشده است.
حکایت 7 روستا و یک درمانگاه پارهوقت
گودرزی با بیان اینکه برای روستای «بکان»، چهار شهرک عشایری و دو روستای دیگر که در دشت «بکان» قرار دارد با نزدیک به 7 هزار نفر جمعیت تنها یک درمانگاه در روستای «بکان» وجود دارد که آن هم با یک پزشک عمومی از ساعت 8 صبح تا 14 فعالیت دارد، میافزاید: آمبولانس این درمانگاه با 15 سال سن فرسوده است و هیچگونه امکاناتی ندارد.
وی با بیان اینکه درمانگاه این روستا نیاز به محوطهسازی، ساخت آزمایشگاه و تامین نیرو دارد، میگوید: درخواست اهالی این روستا شبانهروزی شدن این درمانگاه است چون بعد از پایان ساعت کار این درمانگاه اگر اهالی نیاز به اقدامات درمانی داشته باشند یا باید با همین آمبولانس فرسوده و بدون امکانات به شهر فرستاده شوند یا تا زمان شروع به کار درمانگاه در روز آینده باید درد را تحمل کنند.
ولتاژ ضعیف برق در روستای بکان
دهیار روستای «بکان» میافزاید: در سال 73 که به این روستا برقرسانی شد قرار نبود از برق روستا در زمینه کشاورزی استفاده شود اما در حال حاضر با توجه به برقی شدن چاههای آب کشاورزی از برق روستا برای مصارف کشاورزی نیز استفاده میشود که همین امر سبب ضعیف شدن ولتاژ برق روستا و نوسانات برق شده است.
وی میگوید: برای بالا بردن ولتاژ برق روستا نیاز است که 17 کیلومتر از کابلهای برقرسانی به این روستا تعویض شود که تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نشده است.
گزارش از ثریا ستاری