وصيت سياسي پر غلط
وزير خارجه امريکا در #ياداشت_خروج ،توافق هسته اي برجام را يکي از موفقيت هاي ديپلماسي دوران رييس جمهور اوباما دانست. #جان_کري گفته است که #برجام مانع از جنگ جديد در خاورميانه و جلوگيري از دستيابي ايران به بمب اتم شده است. کري با اين همه خواستار استمرار فشار در حوزه موشکي ، حقوق بشري و جلوگيري از نفوذ ايران در منطقه شده است.
ديدگاه کري در وهله نخست ، دو برداشت را در ذهن تحليلگران تقويت مي کند:
1- تفاوتي ميان وزيران خارجه دولت هاي دمکرات و جمهوري خواه در قبال ايران وجود ندارد. هر دو در راهبرد فشار بر ايران هم نظرند اما در روش متفاوت عمل مي کنند.
2- لبخند جان کري بر سر ميز مذاکره يک شگرد مذاکراتي است وگرنه باور او ، مبتني بر استمرار خصومت ذاتي با جمهوري اسلامي و تلاش براي مهار ايران است.
اما وزير خارجه که در حال خروج از قدرت است گفت، اگر مذاکره صورت نمي گرفت يا جنگ تازه اي در خاورميانه روي مي داد يا ايران داراي سلاح هسته اي مي شد.
هر دو موضوع نادرست است زيرا :
1- رييس جمهور اوباما در بدو راهیابی به #کاخ_سفید وعده کرد که نه فقط سياست جنگ طلبانه را دنبال نکند بلکه شمار نظامیان مستقر در غرب اسیا را کاهش هم خواهد داد.
2- مداخله نظامي امريکا در افغانستان و عراق و ... صدها کشته و افزون بر 66 تريليون دلار هزينه در بر داشته است. طبق اسناد ، جامعه مدنی و نظامی امريکا براي راه اندازي جنگ تازه، امادگي روحي و رواني کافي ندارد و دولت هم از تدارک بودجه کافي عاجز است.
وزير خارجه امريکا از دیگر سو مدعي شده است با برجام از دستيابي ايران به بمب اتمي جلوگيري کرده که اين هم نادرست است زیرا:
الف : افزون بر 30 گزارش #محمد_البرادعي و #يوکيا_آمانو مديران کل اژانس بين المللي انرژي اتمي طي 12 سال گذشته حکايت از ان دارد که ايران هيچ گونه انحرافي از مسير دانش هسته اي صلح اميز نداشته است.
ب : بمب اتمي به علت غير عقلاني بودن ، در دکترين دفاعي ايران جايي ندارد. اين موضوع بارها از سوي مسوولان بلندپايه ايران بيان شده است.
ج: رهبر معظم انقلاب اسلامي بصراحت در #فتوايي توليد ، انباشت و استفاده از #سلاح_هسته اي را حرام مي دانند.
بنا بر اين جان کري حتي هنگام وصيت سياسي نيز به #عمليات_رواني مبتني بر سفسطه متوسل شده است.