استاندار: راه آهن یزد - اقلید آثار شگرفی در توسعه استانهای مختلف دارد
به گزارش پورتال شهرستان اقلید، به نقل از روزشبنه ایرنا، طالبی افزود:یکی از بزرگترین افتخاراتم در این مسوولیت، پیگیری تکمیل این طرح بود؛ که پس از شروع در سال٩٠، کمکم به محاق فراموشی رفت اما در سفر رییس جمهوری در آبان٩٨، به عنوان بزرگترین مطالبه عمرانی مطرح و با نگاه ویژه آقای روحانی تامین ۴۵٠ میلیارد تومان اعتبار آن صورت گرفت.
وی اظهارکرد :تاکید رییس جمهوری بر ضرورت تکمیل طرح تا پایان دولت در کنار پیگیری هاو حمایتهای سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه و شهرسازی باعث شد تا در مدت ۲ سال حدود هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به این طرح تخصیص یابد و پنجشنبه هفته گذشته به عنوان بزرگترین طرح ریلی دولت دوازدهم به بهرهبرداری برسد.
طالبی از همه کسانی که در این مسیر انجام وظیفه کردند از جمله شرکت زیرساخت ها،مسوولان قرارگاه خاتم الانبیا(ص) و حوزه معاونت عمرانی استانداری یزد که نقش موثری در پیگیری این پروژه ایفا کردند، تشکر کرد.
وی گفت: از استانداران قبلی و بویژه سردار محمدرضا فلاحزاده که در شروع این پروژه نقش موثری داشتند تشکر می کنم و در این ایام که به دلیل کرونا بستر است برای او سلامتی آرزو دارم .
راه آهن مسیر یزد به اقلید فارس به عنوان بزرگترین طرح ریلی کشور پنجشنبه هفتم مرداد ماه به مناسبت عید سعید غدیرخم از طریق ویدیو کنفرانس با دستور حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری به بهره برداری رسید.
به گزارش ایرنا، خط یادشده یکی از بزرگترین طرح های عمرانی استان یزد است، ارتباط یزد با فارس که یکی از مناطق پرجمعیت کشور با ظرفیت های گردشگری، کشاورزی، صنعتی و علمی ایران است برای نخستین بار از طریق خط ریلی برقرار شد.
این طرح ملی به طول ۲۷۰ کیلومتر از مصوبه های سفر مقام معظم رهبری است که ۲۴۵ کیلومتر آن در استان یزد و بقیه در حوزه استحفاظی فارس قرار دارد و برای بهره برداری از آن ۱۴ هزار میلیارد ریال هزینه و برای ۸۰۰ نفر نیز اشتغال ایجاد شده است.
راه آهن یزد - اقلید با هدف جابه جایی مسافر و همچنین بار و کالا و تکمیل مثلث گردشگری مرکز ایران در استان های یزد، شیراز و اصفهان ایجاد شد و در سال اول بهره برداری، قابلیت حمل بیش از سه میلیون تُن بار را دارد.
با افتتاح این طرح ایستگاه اقلید به حلقه اتصال کریدور ریلی شمال به جنوب و شرق به جنوب غرب کشور تبدیل شده است و مسیر ریلی شیراز تا مشهد ۳۱۱ کیلومتر کوتاه تر می شود، در طول مسیر این طرح تقاطع های مختلفی بر روی محورهای یزد - بندرعباس، یزد - خاتم ، یزد - ابرکوه ، ابرکوه - سورمق و آزاد راه اصفهان - شیراز ساخته شده است.
حدود یک هزار کیلومتر خط راه آهن شامل هفت درصد مجموع خطوط ریلی کشور در استان یزد قرار دارد و بیش از ۳۰ درصد عملیات حمل و نقل ریلی معادل چهار برابر بازدهی و بهرهوری این بخش به نسبت دیگر نواحی کشور مربوط به منطقه یزد است و بیش از ۸۰ درصد موادمعدنی و افزون بر ۷۰ درصد بارهای ترانزیتی کشور از استان یزد عبور میکند.